logo

Današnja Luna

Te dni smo spet pod budnim očesom polne lune. Za tiste manj racionalne in strukturirane predlagam manjši festival ’emocionalnega swinga’. Če si ga kdaj lahko privoščite, je to verjetno s to luno. Pogoji za to so naravnost … naravni :) .

 

Prva januarska polna luna, ki nas guga v teh dneh, je namreč tiste vrste, ki nas lahko naredi izjemno občutljive. Za nekatere bo to olajševalna okoliščina, za druge napor – v vsakem primeru pa je to priložost, da pridemo v stik s čustvi in jih kvalitetno izrazimo ali celo pozdravimo. Ključne besede so: nostalgija, dokončevanje, zaključevanje ali odpravljanje starih družinskih vzorcev, ki nam ne koristijo več. Kateri so tisti vzorci, ki jih prenašamo preko mame, ali pa tudi ostalih članov primarne družine, ki nam niso več v prid? To bi bilo dobro naslovit, če se počutimo, da nam delajo zgago. Najpomembnejše pa je ozaveščanje emocij, povezanih z njimi.Nasploh bo ta luna v raku, če si bomo dovolili, lahko pomagala osvetliti zadeve v naših odnosih, ki bi se jih dalo izboljšati. Prinaša možnost, da bomo znali našo notranjo, pravo naravo izraziti iskreno, čustveno, vendar dovolj objektivno, da bodo rešitve prišle lahko spontano in bile dobrodošle za vse vpletene. Tudi kakšno prevrednotenje zna biti na mestu. Konec koncev, če odštejemo par nespečih noči – nič slabega :) !

 

Naj nas čimlepše trka …

 

 maryherrera-via-mysticmamma 

 

 

 

 

 

 

Ilustracija: Mary Herrera

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.