logo

Diši po poletju!

Pozor, poletje! Od pradavnine je človek častil, ljubil in spoštoval ta del življenjskega cikla. Z zavedanjem, da se z najsvetlejšo točko leta spet počasi obrnemo proti njenemu nasprotju, zimi, s katero se čez pol leta soočimo.
To je zemeljski yin-yang, večna igra ravnotežja in nasprotij, preseganja, kompromisov in združevanja. Ampak danes je zima daleč, poletje se zdi večno in nihče se ne more resnično ubadati  s tem, kako bo, ko bo hladno in temno.

summer

summer mandala by mystic M.

Sonce je tisti vir življenja, ki ga s tem pradavnim praznikom najgloblje pozdravimo, istočasno je povezan s fazo polnosti življenja. Vzporednica sončevi poti te stopnje letnega cikla je polna luna, zato ni naključje, da je danes sonce vstopilo v znamenje raka. S tem tudi vodi, kot drugemu polu vira življenja, izkaže posebno pomembnost.

Čas solsticija je čas, ko so prehodi v druge dimenzije posebno lahki, zato je dobro, če energijo usmerimo v materializacijo vsega, kar smo pozimi in pomladi snovali. Vesolje nas bo podprlo, če vemo, kaj hočemo, kajti zdaj je čas, da naše ideje obrodijo in se rodijo tudi na fizični ravni.
Pomembno je, da se poleg fizičnega ognja okoli nas in svetlobe, ki jo le-ta prinaša, spomnimo tudi na dušni ogenj, ki je povezan z našo notranjo ‘duhovno lučko’, s hvaležnostjo za vse, kar nam pokaže in osvetli preko celega leta.

Če kdaj čutite, da bi izkazali hvaležnost zato, ker obstajate, je poleti to verjetno najlažje izraziti. Privoščimo si kakšen poseben pozdrav soncu – izlet v naravo, dobro knjigo pod drevesom, družinski piknik, eksperiment z novo cvetlično esenco, čaj iz vrtnic … ali karkoli nas razveseli.

Lepo poletje vsem :) !

prvi dan poletja

Image by Roeselien Raimond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.