logo

Dobri novi časi!

good-morning-quote-sunshine-Favim.com-588664Sonce v levu, ki je podprto z entuziastično mlado luno v levu danes, v družbi jupitra v levu … kaj naj rečem: veliko sončne, srčne in samo-ljubeče energije je v zraku! Če je ne čutimo, je čas, da jo prebudimo. Če jo čutimo, je čas, da jo uporabimo.

Jupiter je v znamenju leva, kamor je pripotoval iz znamenja raka. S prejšnjim položajem je napolnil in širil naše lunarne kvalitete, naša čustva, zaupanje v življenje in svet. Zdaj, v naslednjem letu, pa je prišel na področje, kjer lahko resnično razširi in podpre naše razumevanje tega, kaj želimo ustvariti in kdo želimo biti. Če smo prej razčiščevali kako se počutimo, kaj nas hrani, kaj nas čustveno zadovoljuje, kako mi to nudimo ostalim … se zdaj ukvarjamo s tem, kako ta del nas kreativno uporabiti in se izraziti.

Jupiter v levu je lahko znanilec velike spremembe na področju samo-ljubezni. Je prinašalec samozavesti in inspiracije na področju, kjer ga imamo v osebnem horoskopu. Je vratar in vodnik k novim možnostim, ki se nam odpirajo. Naenkrat lahko opazimo vrata, ki jih prej nismo videli. Naenkrat lahko pride nova perspektiva, ki je prej nismo zaznali. Srečujete nove ljudi, ki mislijo podobno? Spoznavate tujce, ki vam pomagajo na področju, kjer si želite biti uspešni? Zahvalite se Jupitru, to je način, na katerega deluje in prinaša ‘srečo’. Prinaša možnosti in odpira prehode, seveda pa je treba s temi možnostmi kaj napraviti, če želimo konkreten rezultat. (Znamenji, kjer je doma naš saturn in mars, nam pokažeta način, ki nam pomaga prizemljiti naše želje.)

Poznate tisto misel ‘ladja, ki stoji v pristanišču, je sicer varna pred viharji, vendar ji hitro zgnije dno?’
Jupiter, sonce in luna v levu so vsekakor pripravljeni na to, da krepko zajadramo v morja, ne glede na to, kakšen je veter.  Ko sta bila sonce in jupiter v raku, smo morda še iskali zunanjo varnost, v levu pa je vedno bolj jasno, da je tovrstna varnost predvsem stvar notranje moči.

Samozavest  in samo-poznavanje sta orodji, ki bosta pomagali, da v pravem trenutku stopimo v stik z notranjim kompasom in najdemo pravo smer sredi viharja. Resničnost naših čustev in veselje do življenja, prebujen notranji otrok in novo-našli pogum, volja po intenzivnosti in samo-obstoju – to so levje kvalitete, ki prižgejo ogenj na bakli naših želja.

Samozavest

Kje je naša samozavest? Če je ne najdemo, si naredimo strategijo … :)

Ena ključnih besed tega časa je entuziazem. Entuziazem pomeni biti ‘v bogu’. Bolje rečeno – povezani z božjim delom v nas, ki točno ve, kaj želi in kako priti do tega.
Ta konec tedna, s tremi močnimi planeti v levu je kozmično vreme vsekakor naklonjeno, da dvignemo jadra in se obrnemo v pravo smer, če ne celo premaknemo ladje za kak meter proti odprtemu morju.

Z  marsom, ki se je po celoletnem  čakanju preselil iz neodločne tehtnice v znamenje škorpijona, kjer je takorekoč doma, je možnost za uspeh izjemna. Fokus, želja po rezultatih, aktivno delovati v pravi smeri, to je tisto, za kar je mars na svetu, in v tehtnici se ni počutil najbolje izražen. Ustreči vsem in biti ljubljen – to je princip tehtnice, in to je naporno delo za marsa, katerega naravna naloga je predvsem, da izrazi sebe. V škorpijonu s tem ne bo prevelikih problemov.

Dolgo smo čakali, že od lanskega božiča, da se določene stvari premaknejo. Če bomo delovali, imamo končno možnost, da se kaj zgodi. To je zelo redko obdobje, ko ni nobenega osebnega retrogradnega planeta in ko je veliko iniciativne energije v zraku.
Zato so premiki podprti na dobrohoten način. Vesolje nas vabi, da njegovo podporo izkoristimo!

 

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.