logo

Jupiter v Devici – Realni Optimizem

the.torah.Danes Jupiter prehaja v znamenje Device, kjer bo ostal dobro leto. Tradicionalno Jupiter ni najbolj povezan z deviškostjo v nobenem smislu, energija Jupitrovskega delovanja je širina, brezmejnost, ljubezen do vseh in vsega – ekspanzija v smislu: ‘pustimo detajle, poglejmo širšo sliko, imejmo se dobro in nehajmo komplicirati’! Energija Device je temu skoraj diametralno nasprotna – tisti del nas, ki je Devica, je rad natančen, konkreten, jasno definiran, Devica je zbirčna in diskriminira, ne spusti se v vsako stvar, ampak morajo biti zadovoljeni njeni skrajno visoki standardi. Po domače rečeno – Devicam se pogosto očita, da so picajzli.

Kako torej preživeti naslednje leto in se istočasno imeti dobro?!
Ljudje-Device so znani po sitnarjenju in imajo tradicionalno slab PR. Ljudje-Jupitrovci pa so po naravi dobri PR-ovci. Povsod najdejo nekaj, kar je dobro, pozitivno, smiselno. Devica rada diskriminira, je natančna, zanima jo, kako stvari delujejo in zanjo je pomembno, da so funkcionalne.

Ravno tukaj je odgovor – če se poglobimo v tisti del nas, kjer je Devica (to lahko vidimo v natalni karti), imamo veliko možnosti za uspeh, kajti Devica je konec koncev tista, ki stvari zaključi, opravi, konča, dovrši in naredi uporabne! Kaj nam pomaga ideja, če je ne ustvarimo?
Devica se zaveda, da je treba saditi, predno žanjemo, in je pripravljena narediti oboje. In to dobro!

Če se fokusiramo na Devico v nas in razvijemo dejaven odnos do vsebin, ki so Devici blizu, bomo v tem obdobju lahko zelo prosperirali, kajti Jupiter v Devici je deloholik. To je dobro obdobje, da poskrbimo za to, da delamo stvari, ki so ‘deviške’, ali pa da se ukvarjamo s stvarmi v slogu znamenja Device – natančno, jasno in konkretno.

Ko raziskujemo kombinacijo Jupitra in  Device v sebi, je dobro, da vlagamo delo in miselno energijo v vse projekte, ki potrebujejo poglobljen in analitičen pristop. Učenje različnih tehnik, vse, kar je povezano z natančnim tehničnim rokovanjem, vse, kar razvija analitičen um in vztrajno pozornost je na dobri poti, da obrodi sadove. Posebna pozornost je lahko namenjena zdravi hrani, telesu, zdravju, smotrni uporabi prehrambenih dopolnil, realističnemu pristopu do zdravja in življenja.

Devica ni grandiozna po naravi, zato želi realizem. Stvari je včasih treba razstaviti, da dobro delajo, tako, kot je treba razumeti delovanje. Če je Jupiter tisti, ki ima bleščečo limuzino, bo Devica mehanik, ki bo poskrbel za to, da dobro dela in se na poti ne kvari. In Devica nikoli ne da ničesar iz rok, če ni 200% prepričana, da stvar deluje. To pa ni vedno slaba lastnost. Njena naravna skromnost tudi poskrbi za to, da je dejstvo, da avto deluje, dovolj velika nagrada. Malo je takih, se strinjate? Poleg tega Device rade pomagajo, to pa razume tudi Jupiter, ki ima rad človeštvo, in morda pridemo skupaj do kakšnih novih, uporabnih tehnologij ali rezultatov.

Skratka:
Jupiter je idealist, Devica je skeptična.
Jupiter filozofira, Devica želi dejstva.
Jupiter ima ideje, Devica pa rada dela.

Če ju povežemo in združimo za skupni (po možnosti višji) cilj, lahko pridemo daleč!

Prehajamo v simbolično obdobje realnega optimizma, ki ga še kako potrebujemo, in glede na to, da smo sredi Sončevega, Venerinega in Marsovega potovanja v Levu, si lahko zadamo malo bolj ambiciozne cilje. Posadimo naše sanje in če bomo delovali zanje, bomo želi to, kar bo zraslo. Jupiter v Devici bo vsekakor pomagal ustvariti naše cilje, če bomo delali tudi sami ;) !

 

 

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.