logo

Levje-srčno poletje

4 T

Ivana Kobilica, Poletje

Junij se zdi tako zanimiv in priložnosti poln, da mu namenjam še par besed.

Merkur se danes premika naprej, to predstavlja precej bolj zeleno luč za vse vrste komunikacij, tehničnih nadgradenj, logističnih opravkov in uradnih razpletov. Medtem pa se Neptun do sredine novembra obrača nazaj. Kaj pa je simbolika teh premikov?

Retrogradni Neptun nam pomaga integrirati subtilne, duhovne energije in uvide, s katerimi se spoznavamo od pretekle jeseni. Integracija osebnega stika z našim višjim jazom, našo intuicijo in duhovno-čustvenimi spoznanji zadnjega obdobja je močno podprta celo poletje in daleč v jesen. Pogoj je, da smo pripravljeni nekaj časa nameniti tistim malo tišjim glasovom iz naše notranjosti. S tem bomo lažje višali svojo mentalno, čustveno in duhovno vibracijo.

Tako bomo tudi lažje sprejemali svet tak, kot je, se bolj zavestno povezali s skupnim nezavednim v pozitivni smeri in se odprli za spremembe, ki so potrebne. Saturn, ki je, tako kot Neptun, do jeseni retrograden, se je pred nekaj dnevi spet pomaknil v znamenje Škorpijona. Oba planeta nam simbolno sporočata, da je čas, da odvržemo še zadnje maske. Čas, da posežemo v skupne (in individualne) globine in si zastavimo nekaj vprašanj!

 

Kaj je za nas resnično pomembno?

Kaj nas meče iz ravnotežja?

Kaj moramo spremeniti, da bo ravnotežje pravilno in nam ustrezalo?

 

Zdaj gradimo trdne strukture za nadaljnje uspehe, da se bodo jeseni stvari lahko začele premikati v bolj konkretnem smislu. Merkur, ki se je navidezno obrnil ‘naprej’ že spodbuja nove začetke! Ti so najprej na idejnem nivoju, potem, ko ideje ponotranjimo, se dotaknejo naših čustev Takrat lahko začutimo, ali so res ‘naše’. To poletje je dober čas za tovrstna opravila.

Venera, ki je pred nekaj dnevi vstopila v znamenje Leva, bo (z majhnim premorom) v tem položaju tudi do jeseni. Na poti se bo konec junija srečala tudi z dobrodušnim in blagohotnim Jupitrom. Vse to je izjemno in nenavadno. Sploh, če pomislimo, kako venera v Levu podpira razvoj našega Jaza, naših vrednot. Venera v levu je spontana, predana, dramatična, romantična in –predvsem- srčna! Dobro se povežimo s svojim srcem in prisluhnimo, kaj nam pravi.

Jupiter je učitelj, ki zna učiti tudi preko prijetnih doživetij.
Jupitov princip v Levu predlaga, da se učimo od otrok, umetnikov … vseh ljudi, ki znajo na kreativen način biti v stiku s srčno energijo veselja do življenja! Pri tem nam lahko pomagajo tudi domače živali, stik z vodo in vsemi naravnimi elementi.

 

Kaj pravi notranji otrok, ki najbolj ve, kaj nas osrečuje? Kako lahko uporabno razvijemo svojo kreativnost? Tu nam lahko pomaga vesela energija Venere v znamenju Leva.

Kaj je tisto, kar rabimo za vedno odstraniti? Sprašuje Saturn v Škorpijonu.

Kaj je tisto, kar želimo ponotranjiti? To zanima naše notranje Neptunske duhovne dimenzije.

Vse to je domača naloga tega poletja!

Do naslednje mlade lune v znamenju Dvojčka pa 16.6 je čas za razmislek v tej smeri ;)

 

 

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.