logo

Nove povezave s sabo in svetom

Ben Bromley

Ben Bromley

Nova luna v Dvojčkih prinaša nove priložnosti za vse, kar je za nas res pomembno! Uran ‘Prebujevalec’, planet vsega nepričakovanega in novega, pošilja posebno spodbudne vibracije obema svetiloma: Soncu in Luni. Z zanimivimi položaji transcendentalnih in socialnih planetov ter pravim zborčkom pod vladavino Merkurja, ki je doma in se vrti v pravo smer,  je definitivno čas, da gremo v akcijo! Pomembna vprašanja v povezavi s trenutnimi planetarnimi simboli so:

– Kakšne so naše vrednote?
– Kakšen odnos imamo do stvari, ki so za nas dragocene?
– Kakšen odnos imamo do denarja?
– Česa mislimo, da smo sposobni in kaj si želimo?
– Ali je morda čas, da zapišemo novo zgodbo glede naših prepričanj in vrednot?

Današnja polna Luna bo konec tedna v tesnem stiku z Venero, Mars pa se druži s Soncem. Primeren čas, da prevzamemo vajeti v svoje roke in se lotimo tistega, kar resnično želimo kreirati. Pred nami je konec meseca v katerem tudi Jupiter pošilja spodbudne žarke vse naokoli in kombinacija vseh planetov nas lahko resnično preseneti. Kjer imamo znamenje Dvojčka v natalni karti, tam je področje, kjer so za nas posebno dobre nove možnosti. Lahko začnemo nove odnose, prijateljske, ljubezenske ali poslovne. Lahko se pridružimo določeni interesni skupini ali se posvetimo nekemu hobiju, ki nam že dolgo hodi po glavi. Lahko začnemo nekaj, kar je povezano s komunikacijo, izobraževanjem, kratkotrajnimi potovanji in podobnimi osvežitvami rutine. Lahko začnemo nov projekt z novimi ljudmi. Poslušajmo svoje uvide, če so povezani z globokimi osebnimi željami!

Če smo v stanju, ko smo žalostni ali se jezimo zaradi določenih neuspehov, je zdaj čas, da si odpustimo. Nihče ne pričakuje od nas več, kot mi sami, in čas je, da nehamo biti svoj najhujši kritik in največji sovražnik. Venera v Levu nas uči ljubezni do sebe, ne samo do drugih, torej prisluhnimo resnični srčni modrosti – ljubiti sebe in s tem pomagati drugim. Razsvetljeni Lev vodi z zgledom in tokrat je čas, da najdemo v sebi notranjega Kralja ali Kraljico. Ko postanemo vladarji Sebe, postanemo s tem tudi avtentični in v tej avtentičnosti se skriva naša moč. Ko smo v pravi vibraciji svoje resnice, nas vesolje podpira, od miselnih navdihov do tekočega vsakodnevnega delovanja!

Kaj bomo torej kreirali in ali smo pripravljeni sprejemati nagrade, dobre novice in potrebne spremembe? Preverimo prepričanja glede lastne vrednosti in naš odnos do denarja. Če so naša prepričanja neustrezna, nas stvari, ki nam naravno pripadajo ne morejo doseči!

Občutek lastne vrednosti je direktno povezan z odnosom do denarja in naših vrednot. Če je vrednost dobro postavljena, se lahko odpremo obilju, sicer nas obilje ne more doseči. Torej – ali mislimo, da si zaslužimo najboljše za nas? In predvsem – kaj mi mislimo, da je najboljše za nas? Ne družba, ne reklame, ne šef, ne mož, ne žena, ne otrok, ne starš. Kaj MI mislimo, da je najboljše za nas?

Venera v Levu vztraja pri tem, da moramo to odkriti in potem nas bo tudi ostali svet podprl! Ali začenjamo novo službo le zato, ker je ponujena, ali zato, ker si res želimo to delati? Ali se zavedamo tega, da izbiramo vsakič, tudi, ko pasivno pristanemo na nekaj, kar nam morda ne ustreza? Gre za izbiranje možnosti, zato bodimo pozorni na to, kar sprejemamo v svoje življenje! Če ni za vas, ne bo obstalo, če pa je pravo, lahko pričakujete nenavadno močno podporo. To je skrivnost tega obdobja – bodimo srčni in zvesti svoji resnici!

Dvojček nas uči povezovanja in sodelovanja, zato izkoristimo novo Luno v tem znamenju za začetke, ki bodo koristili najprej nam in kasneje tudi drugim. Kaj bomo torej začeli in uresničili v tem novem 30-dnevnem obdobju?
Ta novi Mesec nima težkih aspektov, zato je sporočilo tudi v tem, da ni nujno, da so vse spremembe težke in da se lahko učimo in spreminjamo tudi na lahkoten in prijeten način, preko igrivega in veselega stika s sabo!

 

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.