logo

Oven in oven

vincent-longo

Z današnjim mlajem v ovnu smo dokončno in na vseh nivojih začeli astrološko novo leto. Čas, ko se na nek način prerojevamo, je zelo primeren za to, da se povežemo z energijo samoiniciative. Spremembam kar ni konca in zato je pomembno, da sodelujemo z njimi.

Pred nami je namreč astrološko zelo intenzivno obdobje, kjer se bomo težko skrivali za starimi strukturami in maskami, ker bodo srečanja med plutonom in uranom na eni strani, ter jupitrom na drugi, močno namigovala na to, da je čas, da se poruši tisto, kar nam več ne služi in naredi prostor za nekaj novega. Tudi lunin in sončev mrk bosta sodelovala v tem obdobju globoke in neizbežne preobrazbe. Kaj je tisto novo? To bo jasno kasneje, novosti bosta prinesla in ustalila uran in … čas. Trenutno pa je dobra prioriteta naš lastni izraz.

Kaj bi želeli, če nas ne bi nič omejevalo? Kaj bi počeli in kako bi delovali, če ne bi bilo omejitve s strani financ, vsakodnevne rutine, ustaljenih odnosov, fizičnega stanja našega telesa … skratka vsega, kar je razlog in včasih izgovor, da sprememb ne naredimo?

Mlaj v ovnu vabi k drznim idejam, ki so pomembne že zato, da ozavestimo naše globoke želje – zdaj je čas, da se zasejejo sanje. Naslednja obdobja bodo ponujala naravna (kozmična in zemeljska) sita za to, kaj se bo resnično zgodilo, ampak zdaj morda ni tako pomembno, kaj je realno in možno – pomembno je, da vemo, kaj si mi resnično želimo. Kaj želi naš najgloblji/višji jaz? Kaj je tisto, čemur želimo v prihodnosti posvečati energijo? V tem obdobju lahko na idejnem nivoju intenzivno ustvarjamo lastno prihodnost.
Ko trdno vemo, kaj želimo, lahko tudi v divjih in napornih časih vedno najdemo podporo znotraj, v sebi in se včasih celo presenetimo, ker zmoremo več, kot smo si mislili.

Kaj pa kolektivno?
Jupiter v raku podpira in širi ter odpira naše skupno čustveno telo, da lažje integriramo vse spremembe in najdemo neko novo, primernejšo celovitost. Mars-bojevnik v tehtnici še vedno sporoča, da ni naključje, da smo morda bolj pripravljeni zagovarjati pravice drugih, biti nepristransko pošteni. Morda je tudi primeren trenutek, da spustimo svoje strahove in se kdaj postavimo za koga drugega – za ljudi, živali ali kraje na zemlji, ki potrebuje našo pomoč in zaščito, ker sami tega ne zmorejo.

Če razmišljamo brez meja, kreativno, celo drzno in neustrašno, ter hkrati delujemo srčno, prijazno in humano, imamo veliko možnosti za uspeh. Tudi aprilsko srečanje velike trojke na nebu, ki je kozmični klic k akciji, bomo tako znali kar najbolje uporabiti za posamezno in skupno rast in dobrobit.

Najtežja je pot iz uma v srce, a ko prispemo, vemo za vedno, kdo smo.

:-)

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.