logo

Polna luna v biku – zemlja kliče!

ad_142684389Polna Luna v Biku nam sporoča, da je čas za stik z žensko in zemeljsko energijo. Z obilico planetov v njej nasprotnem in prodornem znamenju škorpijona, je to še posebno pomembno. To sta stalni znamenji in veliko spoznanj v tem obdobju je povezanih s tem, česar morda ne želimo spremeniti, a vseeno moramo. Kar škorpijon razkrije, bik lahko prizemlji. Velik poudarek je lahko na odnosih in na tem, kar globoko v sebi čutimo, pa morda še nismo pripravljeni sprejeti. Najbolj nagovorjene teme bodo zelo verjetno razdalja med tem, kar imamo in kar si želimo na področju varnosti v odnosih. Luna v biku lahko poudari našo željo po varnosti in udobju, medtem ko škorpijonska zasedba predvsem brska po globini in išče tisto, kar še rabi biti nagovorjeno, preverja vrednote in testira našo potrpežljivost in predanost.

V obdobju transformacije, ko se pripravljamo na nov zagon in pogumno želimo odpreti novo poglavje, navadno pridejo najprej na dan stvari, ki so ostale nejasne ali nerazčiščene v prejšnjih fazah življenja. Bikova modrost je znati sprejemati to, kar je. Narediti največ s tem, kar imamo, v čisto dobesednem, zemeljskem smislu. To pa seveda ni vedno najlažje, sploh, če je naš čustveni svet razburkan zaradi različnih spoznanj. Morda rabimo prizemljen pogovor, ki razjasni stanje, ali enostavno stik ali dotik, s katerim lažje razumemo, da stvari so na pravem mestu, ali vsaj opažene.

Znamenje bika nas uči, da je malo stvari, ki ne bi mogle počakati vsaj toliko, da se fizično dobro počutimo in tako tudi psihično pripravimo na naslednji korak. Znamenje bika je doma v vsem, kar je nasprotno od stresa in pretirane hitrosti. Tisto, kar poskrbi za naše telesno varnost – tu je bik doma. Luna v biku je tako dober čas za to, da enostavno – znamo malo počakati. Kljub dejavnostim na mnogih nivojih in prihajajočih tenzijah ali jasnih namerah za nove podvige. Masaže, dobra in zdrava hrana, kopeli, počitek, čas zase – to je recept za dobro življenjsko formo, ki jo potrebujemo, da smo sposobni sprejeti odločitve in stanja v življenju točno taka, kot so.

Dober čas je, da pridemo v stik s tistim v sebi, kar je naša primarna želja, tisti del notranje ženske, ki nas zna razvaditi in fizično pomiriti – ne glede na spol. Tako bik kot škorpijon sta ženski znamenji, kar predvsem pomeni to, da se ukvarjata s čutilnostjo in čutnostjo, in v tej vibraciji se ne glede na naš spol ali sončno znamenje kar nekako znajdemo v teh temah.
Naša notranja anima ve in razume, da rabimo določen počitek pred novo akcijo. Nova akcija bo vsekakor prišla kmalu, kajti z novim letnim časom, novim letom in novo kozmično vremensko prognozo pride tudi čas za nove korake.

V teh dneh pa je morda najpomembnejši trenutek mirne jasnosti in čutenja svojega cilja, ki nas prej kot ob pretirani ambiciozni akrivnosti lahko obide v topli kopeli, ob skodelici dišečega čaja ali na jesenskem sprehodu s kostanjem v roki.

Glavna tema bi torej bila:
na čem stojimo in za čim stojimo? Smo lahko čustveno in fizično varni tudi, kadar v nas divja vroč vihar? Dober čas je, da preverimo notranje motivacije in prav po bikovsko – ne naredimo preveč stvari naenkrat. Preprosto opazovanje tega, kako hvaležno je za malo podpore naše telo, nam že lahko ponudi občutek varnosti in miru.

4

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.