logo

Polna luna v strelcu: idealizem, intuicija in intelekt

balloon-moon-474x500-284x300


karen maezen miller

Tokratna polna luna v znamenju Strelca je izjemno idealistične narave in pripravljena, da zaživi svoje sanje! Odlično – pomembno je le, da se zavemo realnosti ostalega sveta. Tja spadajo tudi drugi notranji aspekti našega bitja in področje mej našega ‘zunanjega’ sveta, vsakodnevnosti. Vsi deli nas namreč niso enako pripravljeni izstreliti vse čustvene in domišljijske municije v zrak samo zato, da začasno zaživijo svoj idealni trenutek.

Naše vizije rabijo realno podlago, in s tem se je dobro soočiti v takem obdobju. Polna luna želi nekaj roditi, zaključiti, in dati kasneje možnost nečemu novemu. Iščemo ravnotežje med tem, kar sanjamo in tem, kar lahko storimo. Načeloma je to seveda zgodba celega življenja, ampak tokratna luna je zelo spodbudna v ustvarjanju intuitivnih, strastnih, individualnih začetkov, kajti podprta je tako s strani radodarnega jupitra, kot iskrivega urana. Nevarnost je torej prej, da bo idej preveč, kot premalo!

Prodorne puščice strelca so pripravljene na to, da prebodejo in zabliskajo v temo neznanega, zato je to dobro obdobje za pregled trenutnega stanja in odnosa med našimi željami, sanjami, potrebami in realnostjo. Naj vas trenutna realnost vsekakor ne ustavi, ampak sanje lahko uresničujemo le na trdnih tleh, drugače ostanejo sanje. Saturn je še vedno v strelcu in merkur je še vedno retrograden v svojem znamenju, kar dodatno podpira poglobitev in premislek glede tega, kakšna je naša resnica. Saj globoko v sebi vemo, kaj je za nas najboljše. Ampak tokrat se morda počutimo, da si lahko dovolimo želeti malo več, kot samo tisto, kar nujno potrebujemo. Precej nemirne energije je lahko v zraku in zato so naše želje morda nejasne. Če si vzamemo čas za intuicijo in jo uravnotežimo z možnostmi, bomo dosegli veliko več, kot če aktivno brskamo v prazno.

Značilno za strelca je, da enostavno ‘ve’, kar je sicer precej naporno (tako zanje kot za druge) in pogosto vzbuja zavijanje z očmi s strani drugih, manj sebe polnih znamenj. Ampak vsi imamo nekje strelca, ki enostavno ‘ve’ kako in kaj, in zdaj je čas, da mu prisluhnemo! Kajti svoje sanje moramo najprej slišati in jih ozavestiti, šele potem jih lahko uresničimo. Ob tej polni luni se morda počutimo, kot, da nas nič ne more ustaviti. Zato je smotrno prisluhniti sanjam! Ko pa jih malo jasneje vidimo, se lahko s polnimi pljuči zapodimo v nove realnosti in jih ustvarimo.

Junij je točka obrata tega leta, kajti pozornost se obrača v drugo smer – od sanjarjenja k dejanskemu ustvarjanju. Lahko smo preobčutljivi, jezljivi, napeti – istočasno pa bomo imeli veliko energije za to, kar je pravo za nas. Obdobje, ki je pred nami je obdobje ki spodbuja srčne in prisotne akcije, ne mentalnih reakcij. V kaj verjamete? Ne dobimo tistega, kar želimo, ampak to, kar sami verjamemo, da nam pripada. Razmislimo o tej logiki naše podzavesti!

Če rabimo še karkoli raziskati, se poglobiti v teorijo ali ideje – zdaj je pravi čas za to, da so osnove pregledane, preverjene in stabilne. Tu mislim na osnove, ki so še pred fizičnimi temelji – gre za izhodišča našega duha, volje, srca. V naslednjem obdobju bomo rabili stabilne temelje, da bomo lahko zgradili svoje sanje in uvedli večjo mero kreativnosti v naša življenja. Kombinacija jupitrovsko-neptunovske energije na dvojčkasti podlagi je izzivalna točka v notranjem soočanju. Pozornost na realna stanja in prepoznavanje le-teh nas lahko odreši velikih iluzornih epizod v našem življenju.

Kar je posebno zanimivo pri kombinaciji dvojčka in strelca, z neptunskim prizvokom trenutnega stanja na nebu je, da obstaja tudi realna možnost, da se učimo preko prijetnih izkušenj. Ni namreč nujno, da je vsaka učna lekcija težka in naporna. Strelec je zelo zainteresiran za zabavne in duha-odpirajoče avanture, na katerih se lahko veliko naučimo o sebi in drugih.

Zato je potencial, da bomo izvedeli kaj novega, globokega, pomembnega na lahkoten način zelo prisoten. Ta polna luna je lahko precej poduhovljena, če se vanjo poglobimo, ampak nikakor zatežena :) !

 

 

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.