logo

Prehod k stvarnosti -polna luna v Devici.

underwaterPolna luna v Devici je v opoziciji s soncem in nas tako sili v dialog. Gre za pogovor med sanjami in fizičnim, med čustvi in telesom, med vodo in zemljo. Ni dovolj, da samo nekaj sanjamo, tako luno predvsem zanima, kako bomo to dosegli. Kako bomo ‘ustvarili’ sanje? Devica je rada konkretna.
Kako bomo uredili naš vsakdan, da bo funkcionalen in primeren za to, kar potrebujemo? In kaj moramo odstraniti?

Devica je tista, ki želi napraviti nekaj konkretnega iz naših sanj. Zato, da bomo dobro delovali, pa je pomembno tudi to, v kakšni fizični kondiciji smo. Če smo zadnje čase preveč odplavali v zasanjane dimenzije, nas polna luna v Devici glasno kliče nazaj v telesno realnost in nas opominja, da je za dobro manifestiranje realnosti potrebno skrbeti za naše ‘telesno orodje’. Pravilna prehrana, dovolj spanja, veliko pozornosti naj gre v smeri skrbne nege za našo telo. Gre za učinkovitost, in tukaj je prilika, da opravimo kondicijske vaje in regeneracijo. Kmalu bo sonce šlo v znamenje Ovna, za nami bo zadnji, sedmi kvadrat med Plutonom in Uranom, s katerimi se kolektivno ukvarjamo že od leta 2012 – bodimo torej pripravljeni na nove čase in podvige! To predlaga simbolika polne lune v Devici. Pluton je dobro razpoložen in dodatno podpira obe svetili v času realizacije in regeneracije naših sanj.

Čakajo nas še spomladanski mrki in razna potencialno stresna planetarna srečanja, ki bodo znala biti naporna in bodo vzbujala našo vročekrvnost. Če ne bomo spočiti in prizemljeni, udobno postavljeni v svoji energiji, bomo razdražljivi in bo težje ostati izven konfliktnih situacij. Veliko ‘fanatičnih’ energij bo v zraku, in težko se bo upreti povabilu na spor, če bomo utrujeni in izčrpani.

Zato je dobro izkoristiti ponujeno priliko in se dodobra regenerirati. Če je možno – ob vodi.
Polna luna v Devici je tudi povabilo k temu, da premaknemo stvari, ki nam ne služijo več. Odnosi se lahko spremenijo ali umaknejo novim, če niso več smiselni ali nihče nima veselja z njimi.
Pregled preteklosti, priprava na pomlad -vse to in še kakšna peneča kopel zapovrhu je vabilo polne lune v Devici ;)
Marec je astrloško izjemno intenziven mesec, verjetno najbolj intenziven v celem letu. Spočijmo se, da bomo imeli energijo in željo po novem, da bomo zmogli slediti spremembam, ki jih prinaša naslednjih nekaj tednov!
Te so lahko popolne in stvarne, če smo pripravljeni nanje.
Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.

Leave a Reply

*

captcha *