logo

Priprava na premik

marco tripodi

Avtor: Marco Tripodi

Ste pripravljeni na ponedeljek?

Mars po slabih treh mesecih končno obrača smer in se odpravlja ‘naprej’!
Zadnjih nekaj tednov je bilo nekako namenjenih integriranju dogodkov prejšnjih nekaj mesecev. Počasi smo se oddaljili tudi od ‘velikega križa’ in napete sončevo-saturnove opozicije in če nam v življenju trenutno še vedno ne teče vse po načrtih, to ne pomeni, da vesolje za nas nima dobre besede.

Bolj je to povezano s tem, da nam usmerja pozornost na področja, kamor pozornost navadno ne zaide sama od sebe. Celo zimo in pomlad smo se mnogi, prostovoljno ali nehote, trudili z introspekcijo in notranjimi vpogledi. Kot Perzefona, ki obrača pogled v podzemlje, medtem, ko se dviguje v svetlobo, lahko zdaj ozavestimo, kaj smo se v tem obdobju naučili, kaj opustili in kaj prenovili.

Kateri del nas je moral umreti, da je napravil prostor novemu? Kateri del je postal viden, ki ga prej nismo poznali? Kateri del je ostal in postal močnejši kot kdajkoli prej?

Plutonovska polna luna ta teden je bila povezana z osvetlitvijo naših najtemnejših kotičkov, ki so že v naslednjih dneh lahko postali izhodišča za nove obzorja, ki jih želimo doseči. Olajšanje ob tem premiku je včasih tako močno, da ga čutimo tudi v lastnem telesu. Škorpijonska luna nas namreč nerada spušča iz svojih globin, medtem ko se s sosednjim strelcem z veseljem odpravi v nove širine. Tudi venerino potovanje tega tedna ni zanemarljivo, kar se tiče novih, presenetljivih spoznanj. Najprej so bila na udaru naša čustva, ta konec tedna pa bo kljub napetostim verjetno malo bolj optimistične narave.

Največji dogodek teh dni pa bo prav zagotovo marsov premik. To, da je že vse leto v znamenju tehtnice, je samo po sebi dovolj naporno za kakšne konkretne podjetnosti. A počasi, vendar vztrajno, se bo naš nivo aktivnosti dvigoval s podporo direktnega marsa.
Ta konec tedna, z luno v kozorogu, soncem v biku, marsom, ki se počasi zbuja … je kot idealen za planiranje.
Ko bo mars stekel, kot se zanj spodobi, bomo imeli precej drugačen tempo, kot smo ga bili navajeni celo letošnje leto.

:-)

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.