logo

Regeneracija Strasti

picasso___a_consuming_passion_interiors_painting_b_interiors__still_life__061c17dda62a95a2c0bdfdcc8aa1688e

Picasso: A consuming passion.

Škorpijonska polna luna tega tedna je posvečena Resnici. Škorpijoni iščejo resnico na vseh nivojih. Obstaja možnost, da se bodo nekatere skrivnosti odločile, da je zdaj napočil čas za njihovo osvetlitev. Morda se želijo soočiti z dnevno svetlobo in bodo pokukale na plano. Naj! Če ne bo najlažje, bo pa zagotovo zdravilno.

Škorpijonska resnica je globoka čustvena resnica, s katero se moramo soočiti, ko premaknemo svoje življenje v višjo oktavo. Čas je, da naš um sreča naše vrednote in se skupaj zedinijo glede tega, na kateri strani so –  in začnejo sodelovati z našimi najvišjimi cilji. Čas je, da uporabljamo jasnost in logiko, vendar ne na račun zatiranja naših čustev, temveč v skladu z njimi.

Časi čakanja na boljše čase so, skratka, mimo. Zdaj so časi, ki jih moramo aktivno uporabiti za naš nadaljni razvoj. To ne pomeni, da se ne rabimo ukvarjat z našo preteklostjo, pomeni le, da ne smemo več živeti v njej! Pomembno je, da res naredimo korake in živimo svoje resnično bistvo. Vse, kar si želimo, je dosegljivo, in pomembno je, da to čimprej spregledamo. Vesolje nas kliče ‘nazaj v Življenje’ – in prav to je druga najmočnejša škorpijonska kvaliteta – sposobnost prerojevanja. Kaj naj torej storimo?

Napravimo ‘domačo nalogo’ – naučimo se iz preteklosti, vendar ne potujmo z njo v roki, kot s starim kovčkom zaprašenih resnic. Malo se tudi poigrajmo, s sabo in drugimi, ne jemljimo vsega preresno. Zelo pomembno je tudi, da se malo razvajamo, kadar to rabimo, ker nas to dela žive. Poglejmo, kje smo se zanemarjali, in si privoščimo kaj posebnega ali za nas pomembnega!

To je čas za zvestobo lastni resnici in sprejemanje resnice ostalih. Če pozorno poslušamo, lahko razločimo med človekovim bistvom in njegovo zgodbo. Ljudje se pogosto poistovetimo s svojo zgodbo, ampak naše zgodbe povedo več o tem kako se prilagajamo, kot o tem, katero resnico živimo. Naše reakcije na dogodke nam dajejo občutek lastne vrednosti- ne pa količina dogodkov. So tudi ljudje, ki so doživeli veliko, pa ne znajo iz tega potegniti ničesar. Zato je pomembno, da smo prisotni! Posvetimo se temu, kar se nam dogaja, ne ukvarjajmo se z drugimi. Vedno namreč lahko sprejmemo Človeka, ni pa nujno, da se poistovetimo tudi z njegovo zgodbo. Živimo svojo zgodbo.

Škorpijon je jasen glede dveh stvari: odstraniti želi, kar ni več uporabno. Še ena pomembna plat škorpijonske modrosti pa je, da tega ne išče zunaj sebe. Vse, kar rabimo odvreči, je namreč najprej v nas, šele nato se zrcali v svetu, kot nekaj, kar želimo odstraniti. Sonce v Biku nam pomaga pri prizemljevanju svoje modrosti in to počne temeljito. Luna v Škorpijonu prinese intenzivnost, Merkur pa bo pomagal pri lahkotnosti in hitrosti, ko bomo to potrebovali. Jupiter … načeloma Jupiter vedno zagovarja pozitivne spremembe, čeprav je tokrat bolj poglobljen v čustvene refleksije. A počasi in vztrajno bomo menda zmogli, da se pokažemo brez mask?

Zdaj, ko je tenzija nekaj zadnjih let precej popustila, ni potrebe, da se valjamo v samopomilovanju. ‘Iti dalje’ ne pomeni, da se odrežemo od preteklosti, pomeni le, da v njej več ne živimo. Če najdemo svoje bistvo, se bo ostalo postavilo samo.

Živeti našo božansko strast – to je Pot, ki jo podpira Vesolje in še posebno Škorpijonski aspekt. Ampak njiju ne moti nekaj malega trdega dela. Pa vas?

 

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.