logo

Spomin na Novo

Forget-me-not-Flower-Wallpaper9Mlada luna v znamenju Ovna nima časa za oklevanje in okolišenje, zato kar k bistvu! Trenutno stanje na nebu je tako, da je moč vaše osebne volja podprta z močjo nebesne volje. Trigon Plutona in Marsa nam obljublja dovolj energije, takoj ko bo za nami jutrišnji Mlaj v Ovnu. Ta je nekako identičen lansiranju rakete za katero ne vemo čisto točno kam bo prispela, zagotovo pa vemo, da želimo biti na njej!Kar smo v obdobju mrkov odstrli in želite odstraniti, lahko zdaj pustimo za sabo. Kar smo želeli začeti in ustvariti, lahko začnemo. Spomnimo se na strah, ki nas preveva, ko začenjamo nekaj novega – ta strah je naraven in potreben zato, da se zaščitimo.

Vendar pa strah ni potreben za ustvarjanje novega. To pa si najbolj želimo. Stvari, ki smo jih odkrili ob globokem brskanju po sebi zadnjih nekaj let, imajo naenkrat jasnejši smisel. Imamo voljo, željo, cilj in namen. Kje je ovira za udejanjanje? Zdaj je pripravljen na nas, če smo mi nanj!

Zdaj lahko zberemo vso drznost, in se lotimo česarkoli si želimo. Vstopamo v novo obdobje na naznanem terenu. Tukaj in zdaj nismo bili še nikoli. Stanje na Zemlji in Nebu ni bilo še nikoli ravno tako, kot je zdaj. Najpomembnejše je, da se zavedamo, da preteklost ni enaka prihodnosti, in v sedanjosti delujemo tako, kot še nikoli. Resnično je potrebno delovati usmerjeno, premišljeno in srčno, z mislijo na kvaliteto in dati vse od sebe. To ‘vse’ pa nikakor ne pomeni tistega, česar ne zmoremo. Potrebno je biti samo dovolj dober Ti. Ostalo se bo zelo verjetno zgodilo samo. To je modrost Marsa v znamenju Bika, ki želi vztrajno nadaljevati po pravi poti.

Življenje se želi začeti in nadaljevati – z nami ali brez nas. Če smo voljni spremembe lahko v vsakem trenutku posežemo v njegov tok in smo del njega. Naj nas strah pred tem, da nas odnese, ne ustavi. Veliko nas je v tem toku in nikoli nismo čisto sami. Poleg tega tudi ne rabimo vedeti vseh detajlov naše ‘srečne prihodnosti’, da bi verjeli, da ta resnično obstajala ali prihajala naproti. Le podati se moramo na pot in zaupati sebi, da bomo znali pravilno reagirati na Življenje. Kakršnakoli drugačna kontrola je namreč iluzorna in samo odvzema moč zagonu domišljije in volje.

Zdaj je res čas za vztrajanje v Novem, in ko dovolj dolgo vztrajamo, nas Staro ne potegne več v svojo vibracijo, in smo ga osvobojeni. Pojavi se Individuacija, pojavi se tudi nagrada za našo vztrajnost in trud – znamo pripadati resničnemu sebi. Vesela Venera v znamenju dvojčka pa kaže na to, da se bomo znali tudi deliti z drugimi.

Prihajajo trenutki, ki so lahko igrivi in komunikativni, te lastnosti smo morda malo pozabili. Težav bo še vedno dovolj, zato je pomembno, da res užijemo to, kar imamo in se ponovno, vsaj za kakšen daljši kozmični trenutek, naučimo ali spomnimo tudi veščine lahkotnosti ;) !

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.

Leave a Reply

*

captcha *