logo

Vabljeni k ljubezni

leo_moonŠe nekaj ur do polne lune – tokrat v znamenju srčnega leva. Roar! Ali mjau? Oboje.

Ta polna luna nas simbolično opozarja na dinamično ravnotežje med tem, kar je pomembno za nas osebno in kar osrečuje druge. Svet ‘tam zunaj’ ni edino mesto, kjer se je treba posvetiti dobrim delom. In naša osebna sreča ni edino, kar nas osrečuje. Notranja in zunanja sreča dobro delujeta le, ko sta v ravnotežju.

Srečno ‘notranje kraljestvo’ pa je zagotovo predpogoj za to, da lahko svoja čustva kvalitetno delimo z drugimi. Tokratna polna luna je najverjetneje ena boljših simbolnih znamenj iz vidika sprememb, zato je priporočljivo, če izkoristimo to energijo in prenehamo z vsemi starimi navadami, odnosi, načini delovanj … ki nam niso več v korist.

Celotna kozmična kombinacija tam zgoraj nam simbolno napoveduje odpiranje vrat v dobrodejne spremembe. Iluzije so tanjše kot ponavadi, kar je sicer lahko boleče, ampak potrebno. Istočasno ta pogled pod drobnogledom ni tako uničujoč, kot bi lahko bil. Imamo veliko podpore za premike in korake v nove smeri.

Cveti lahko vse, kar je novega, širšega in splošno zadovoljujočega tako na osebnem kot skupnem nivoju.

Kaj še lahko prinese tovrstna luna? Lahko prinese sposobnost ali vsaj pripravljenost, da svojo srčnost in ljubezen širimo na vse, kar obstaja. Sprejemanje je najvišja oblika Ljubezni, in če smo pripravljeni sprejeti ostale, take, kot so, to kaže tudi na to, da sprejemamo sebe. Eno brez drugega ne gre, zato je dober test ljubezni do sebe to, koliko in kdaj nam gredo na živce – drugi.

Polna luna v znamenju leva je klic k odpiranju srca in krepitvi srčnosti. Vabi nas, da preko srca začutimo življenje in pomembnost drugih, da začutimo enost ljubezni in da vidimo v drugih tiste dele sebe, ki niso morda najbolj očitni. Tudi tiste, ki jih ne želimo videti ;)
Preko tega lahko vidimo sebe v novi luči in ne obsojamo – ne sebe ne drugih.

Ostali pomembni planeti v vodnarju, strelcu in ribah na simbolni ravni podpirajo to raznolikost naših srčnih in dušnih sposobnosti in spodbujajo širjenje obzorij na nove, srečne in ljubeče načine.

‘Imejmo se radi – posamično in skupaj’ – to je vabilo polne levje lune v obdobju vodnarskega sonca.

Vabljeni k ljubezni!

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.