logo

Vodnarski mlaj: ‘tako mlad, pa že vizionar’

Screen shot 2015-01-20 at 10.20.53 PM

Prva letošnja mlada luna je polna vizionarske simbolike.

Podpira uvide, spremembe, nove načine delovanja – če jih opazimo. Če jih ne opazimo od zunaj, jih morda sami ustvarimo. Emocijam simbolično vladata saturn in uran, zato so istočasno nepredvidljive, električne in tudi grobe, fundamentalne. Pretresejo nas lahko do dna in spoznanja so včasih zelo hitra in globinska. Lažje tudi odstranimo, kar nam ne ustreza, ali pa se odstrani kar samo, preko nenavadnih zunanjih dogodkov.

Vse mogoče zna priti na plano, če smo pozorni, zato je pomembno tudi, da se ukvarjamo s sabo in opazujemo svoja čustva. Glede na to, da se v takih trenutkih išče umska produktivnost je vodnarsko-razumska pot precej naklonjena temu, da se opazujemo ‘od zunaj in znotraj’.

Vedno bolj morda opazimo, kako smo lahko sami sebi na poti, kadar želimo narediti nekaj novega na star način.

To postaja nemogoče in Vodnarska luna nas brezosebno a modro spomni na dejstvo, da nove stvari potrebujejo nove pristope. Gre se za energijo ozaveščanja različnosti in na nek način pravičnosti. Vedno bolj vidimo stvari kot so (in ne kot bi morda želeli, da so).

S tem, ko sprejmemo, kar je, lahko tudi sebi dovolimo, da smo, kdor smo. Tu je na nek način uranov paradoks, ki sprejema na širši ravni, na osebni pa se ne mara preveč izpostavljati. A luna že sama po sebi prinaša čustveno občutljivost, zato je neizogibno malo pobrskati tudi po bolj intimnih delih psihe.

Velika morda postaja želja po iskrenosti in nekaj lahkotnega je v tem, da dovolimo sebi, da smo resnično taki, kot smo. Ko si upamo (včasih celo drznemo) povedati tisto, kar mislimo, prestanemo uranski trenutek, ki nas prerodi. Čas je za to, da preverimo, kje so naši cilji. Predvsem tisti, povezani s širšo sliko in kje je naše mesto v izboljšanju našega in skupnega življenja.

Posebno so dobrodošle meditacije in afirmacije na temo pionirstva, manifestacije, samozadostnosti in avtentičnosti. Sanje, sporočila in prebliski v takem obdobju lahko posebno bujno obrodijo. Poslušajmo navznoter in navzven. Za vsak slučaj tudi kaj zapišimo, velikokrat razumemo uranske prebliske šele kasneje ;)

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.

Leave a Reply

*

captcha *