logo

Zaupanje je sprejemanje

I am U

Mars in Venera sta včeraj pripotovala v znamenje Ovna – premiki so na mestu.

Gre predvsem za premike na področju čustev, kajti, ko se ta usojena-si dvojica poveže, je to simbolično vedno prilika za nove začetke. Nekako je ta čas naklonjen določeni meri drznosti. Neptunov stik s saturnom megli sliko, istočasno pa nas sili, da bi izbezali iz teme tista področja, kjer je naša skrita moč. Z že drugo novo luno v vodnarju to leto smo nekako prisiljeni k nenavadnim začetkom, če jih želimo ali ne.

Kje je tisto področje, kjer nas mika, da bi se podali v neznano? Koga si bomo izbrali, da nas bo spremljal na tej poti? Je to poslovno, zasebno – ali kar oboje? Mars v konjunkciji z Venero v ognjenem ovnu morda nima najjasnejše slike, kako bodo stvari potekale, vsekakor pa je treba prisluhniti svojim željam, kajti vesolje nas vedno znova opominja, da je naša intuicija prava in da tisto, kar si želimo, ni nemogoče.

Obdobje Sonca v znamenju Rib je obdobje, ko se učimo zaupanja in pustimo, da se stopi in odpade vse tisto, kar nam več ne koristi.

To je zadnje vabilo k nežnejšemu sprejemanju stvari takih, kot so. Pri naslednjem obdobju mrkov, stikov Urana s Plutonom in Soncem v znamenju Ovna bo to precej bolj direktno.Zaupanje je temelj sprejemanja, sprejemanje pa je najvišja oblika ljubezni. Tega nas uči znamenje Rib – prisluhnimo temu sporočilu!

Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.