logo

‘Zdrav duh v zdravem telesu’!

Danes poteka zadnja polna luna astrološkega leta. Še vedno smo po soncu povezani z vodo, ampak luna v devici ne bo imela nič proti, če si vzamemo čas, da se med plavanjem obrnemo na hrbet, se zastrmimo v nebo in raziščemo, kateri je tisti, čisto naš del večnosti. Kajti devico zanima, katero je naše delo v tem skupnem oceanu nezavednega.

Kaj ta ‘kaplja’, s katero upravljamo samo mi sami, želi od nas in kaj lahko storimo zanjo?

Lastnosti telesa so zakodirane v DNK, lastnosti duše pa v dimenziji življenjskega namena. In ta naš svet vsekakor potrebuje ljudi, ki vedo, kaj je njihov namen. Ki vedo, kaj želijo in ki delujejo iz iskrene, čiste, globoke notranje želje.

Polna luna v znamenju device spodbuja naše aktivno iskanje ali izražanje tega, kar smo. Beseda ‘virgin’ včasih ni pomenila samo spolno nedotaknjene ženske, ampak je predstavljala prosto žensko, tako, ki je v vseh smislih neodvisna. Poleg tega je edino zodiakalno znamenje, ki je predstavljeno z žensko. To je ženska, ki je gospodarica svojega življenja in svojega namena. Svobodna ženska. Polna luna v devici nas podpira pri tem, da jo najdemo v sebi, ne glede na to, katerega spola smo.

Imeti tako svobodo v odnosu do drugih istočasno pomeni, da obstaja velika sposobnost samokontrole in sprejemanja odgovornosti. Pomeni, da nam drugi ne morejo krojiti življenja, ampak smo sami prevzeli odgovornost za to, kako reagiramo nanj. Temnejšo stran te (samo)kontrole srečamo, ko preraste v potrebo po perfekciji. Pogosto se zrcali tudi v potrebi po perfekciji nekoga drugega. Polna luna v devici pa nam lahko pomaga ozavestiti, osvetliti tako razmišljanje. Lahko nam pomaga videti razliko med tovrstno kontrolo, in med tem, kako uporabimo lastno nepopolnost na najboljši možen način. Gre se za stik z globokim razumevanjem človeških pomanjkljivosti in istočasno darov.

Ta stik nam pomaga najti lastne talente, s katerimi lahko služimo skupnosti karseda koristno. S tem najde skladno točko z aktualnim sončnim znamenjem in tako je nasprotje uravnoteženo. Zato je ta luna primerna za jasno in konkretno evaluacijo vseh vrst aktivnosti, ki jih imamo spravljene nekje v ozadju, morda razmišljamo o njih že celo zimo in si jih želimo, a se jih še nismo lotili. Podprla bo tudi čisto pravo pomadansko čiščenje našega doma, telesa, misli, ali čustev. ‘Zdrav duh v zdravem telesu’ je vsekakor nekaj, kar ta luna močno zagovarja.

Koneckoncev prihaja pomlad, sonce bo šlo v novo znamenje in treba je pripraviti teren za nove začetke vseh vrst. Treba je ločiti koristno od nekoristnega, narediti analizo lanskega leta in se pripraviti na nov astrološki krog … tako stvarno in logično razmišlja devica. Devica ni nujno čistunska, rada pa naredi prostor za tisto, kar je potrebno. Čarobnost device je ravno v tem, da zna poskrbeti za to, da stvari ‘tečejo’. To pa imajo rade tudi ribe – in vsi ostali :-).

10971401395_0268047595_b
Tina Turk is practitian of analytical psychology and psychotherapy in her private practice in Ljubljana, Slovenia. She is interested in psyche, symbols, arts and somatic work, especially with trauma-related problems.